Facebook

AB lander World Cup 2020

14. maj 2019
Der er ikke tale om FIFAs udgave af VM - hvis nogle skulle være i tvivl!

Derimod drejer det sig om world cup i gammelmandsfodbold, hvor der spilles 5-á-side i aldersgrupperne +58 og +65. Og hvor deltagerne strækker sig fra egentlige landshold over regionale hold til stærke klub- eller universitetshold.

World Cup’en har siden 2006 har været afholdt hvert eller hver andet år, især på britiske øer og i Sydeuropa, og nu kommer den så til Gladsaxe.

Danmark blev faktisk først repræsenteret sidste år, da et +58-hold fra AB tog turneringen i Bristol med storm, og ikke var langt fra at kunne løfte world cup-trofæet.

Efterfølgende blev klubben kontaktet af det internationale konsortium, der organiserer turneringen, og spurgt om man kunne tænke sig værtskabet i 2020.

Efter en række positive forhandlinger kunne konsortiets chairman, canadieren Harry Hubball, således i dag lægge vejen forbi AB, og underskrive den endelige aftale sammen med AB’s hovedformand, Ulrik Rasch.

Herfra rejste Hubball iøvrigt direkte videre til Paris, hvor årets stævne finder sted den kommende weekend. Igen med AB’s gamle drenge blandt de 18 startende hold, der repræsenterer 14 lande fra 4 verdensdele.

Hvem der kommer til Danmark næste år, er naturligvis for tidligt at sige, men klubben håber på et gensyn med flere prominente deltagere fra tidligere stævner. Det gælder eksempelvis det hollandske +65-hold med stjerner som Wim Rijsbergen og Sjaak Swart eller FC Barcelonas mastershold med et række tidligere Camp Nou profiler.

Under alle omstændigheder kan man se frem til et par mindeværdige dage på AB’s smukke anlæg d. 30 – 31. maj næste år.


Nyheder
3.6.20
Freestyle camp
29. og 30. juni kan du lære fra de bedste, når der afholdes Freestyle camp i Bag...
Kalender
20.6.20
U19 Divisionen
U19: AB - FC ROSKILDE
Billedserier
© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd