Facebook

Interview med Niels Yde

26. oktober 2021
I AB er der mange ildsjæle, talenter og motionister. Gennem årene har klubben fostret mange store personligheder, men internt er vi blevet nysgerrig på at høre de gode historier fra medlemmerne selv. Hvorfor blev det lige AB? Hvad er håbet for fremtiden? Hvad betyder AB? Nedenfor kan du læse vores en beretning fra Niels Yde, som har været med til at vinde DM-guld i AB-trøjen, og stadig er aktiv på både grønsværen og tennisbanerne.

- I september 1956 spillede jeg med på Holte Gymnasiums hold i Søllerød Kommunes skoleturnering og blev efter en (god) kamp spurgt af en lærer, den tidligere AB'er og anfører på håndboldlandsholdet, Egon Sander, i hvilken klub jeg spillede? Jeg var ikke medlem i en klub og blev opfordret til at melde mig ind i en god klub, som f.eks. AB. AB lå dengang i toppen af 1. Div. og Knud Lundberg, som jeg beundrede, spillede på holdet. Derfor blev det AB, selvom jeg boede i Nærum og havde en transporttid på en time hver vej til og fra træning.

- Jeg har nydt stort set alle min 65 år som medlem af AB. Som ungdoms- og seniorspiller især, fordi mine ambitioner i relation til fodbold blev understøttet af kompetente trænere. Som veteran har jeg haft stor glæde af at glemme hverdagens forskellige udfordringer, når spillet var i gang, og efterfølgende er det sociale samvær i en afslappet atmosfære også medvirkende til at blive ved med at spille.

- Det er ikke muligt at nævne den største oplevelse i AB regi, for der har været mange store oplevelser. Husk på at mit medlemskab går helt tilbage til en tid, hvor det bestemt ikke var almindeligt at komme vidt omkring i den store verden. F eks. var Cypern og Syrien, som vi (1. holdet) besøgte i 1966, nogle meget eksotiske steder, som det dengang krævede mellemlanding og overnatning i Pisa at nå frem til. Af andre (dengang) fremmedartede steder kan nævnes Sri Lanka, foruden rejserne i Europa i forbindelse med Toto-cup, messebyturneringen og Europa cup'en. Rent sportsligt er vores DM i 1967 størst, men i ungdomstiden var drenge- og juniorpokalfinaler vundet i Idrætsparken store oplevelser.

- Mht. drømme for fremtiden i AB, så er den ultimative drøm at komme til at se 1. Holdet i en ledende rolle i superligaen, og snævert personligt at bevare et godt helbred med tjøns og tennis flere gange om ugen.

Vi takker Niels for de gode historier, og glæder os over at han nyder gavn af forskellige aktiviteter i både fodbold- og tennisregi.

Nyheder
26.11.21
AB præsenterer ny salgskonsulent
Det glæder os at kunne meddele, at AB’s fodboldafdeling har ansat Jonas Bech som...
Kalender
13.12.21
AB-Tjønserne
AB - AB Tårnby
Billedserier
© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd