Facebook

Midtvejsinterview med U19-træner Simon Andresen

11. januar 2022
Vinterpausen er ovre, og vi ser frem mod en spændende forårssæson. Derfor har vi taget en snak med U19 Cheftræner, Simon Andresen, som er glad for at være i gang igen.

- Det var et meget lærerigt og udviklende efterår, både for mig personligt, men også for truppen og spillerne. Vi startede rigtig skidt ud med at tabe de første 3 kampe, men satte derefter en stime sammen på 11 kampe uden nederlag med nogle rigtig flotte præstationer i blandt. For mig står i særdeleshed kampen mod HB Køge som et ultimativt højdepunkt. Her ramte vi præcis det udtryk, som vi gerne vil kendes på; med et højt initiativrigt og aggressivt presspil, som gav os momentum og dominans mod et rigtig stærkt mandskab. Derudover så er 6-0 sejren på udebane mod HIK også et dejligt minde fra efteråret.

- Overordnet set så blotlagde efteråret også vores store problem, at vi har for stort et spænd mellem vores top- og bundniveau. Vi kan blive kørt over af de fleste hold på en dårlig dag, men kan også slå alle hold på en god dag. På det punkt skal vi dygtiggøre os her i foråret, så vi bliver mere stabile i vores præstationer.

- Vi skulle have første træningskamp på fredag mod Roskilde, men den er desværre blevet aflyst, da Roskilde har et stort udbrud af Corona i deres trup. Så vi starter med første træningskamp mod B.93 lørdag d. 22/1.

Vores program for træningskampe i løbet af opstarten er således:
- Lørdag d. 22/1: AB – B.93 kl. 15:00
- Lørdag d. 29/1: AB – A27 kl. 15:00
- Lørdag d. 5/2: AB – AC Amager kl. 15:00
- Tirsdag d. 8/2: Brøndby – AB kl. 17:00
- Lørdag d. 12/2: VB1968 – AB kl. 13:00
- Lørdag d. 19/2: B.93 – AB kl. 11:30
- Lørdag d. 26/2: HB Køge – AB kl. 12:00
- Lørdag d. 5/3: Turneringsstart: B.93 – AB kl. 14:00

- Vi har store forventninger til forårssæsonen. Vigtigst af alt så skal vi hele tiden huske på vores vigtigste kerneopgave, nemlig at videreudvikle vores dygtige unge spillere, så de har de bedste forudsætninger for at klare transitionen til 1. senior, så vi forhåbentlig kan blive ved med at se spillere på Gladsaxe Stadion, som har fået deres fodboldopdragelse på Skovdiget.

- Vi arbejder meget holistisk med fodboldspillet som en helhed. Vi skal blive bedre til alle elementer af spillet, men specielt har vi fokus på spillet med bolden. At vi skal kvalificere vores spil, når vi er i boldbesiddelse. Vi vil gerne have bolden mere i vores kampe i foråret, end vi havde i kampene i efteråret. Derudover så er vores aggressive og initiativrige udtryk i presset stadig rigtig vigtigt for os. Vi har haft nogle kampe, hvor vi virkelig har set gode og sultne ud i vores presspil, og det vil vi blive ved med at optimere.

- Det allervigtigste for os er dog, at vi bliver mere stabile i vores præstationer. Vi skal gerne væk fra det med, at vi kan tabe til alle hold på en dårlig dag. Vi har for stort et spænd mellem top- og bundniveau, og der skal vi have hævet bundniveauet samtidig med, at vi samtidig med rykker ved topniveauet. Så bliver vi et svært hold at slå.

- Indtrykket til de første træninger er, at spillerne har holdt sig lidt til ilden. De har fået et program med hjem, som er udstukket af vores to fremragende fysiske trænere, Emil og Andreas. De har skulle udfylde en træningsdagbog, så vi kan monitorere dem en smule. På den måde sikrer vi forhåbentlig, at spillerne ikke løber ind i overbelastningsskader her i starten.

- Dog tror jeg også meget på, at julepausen skal bruges til at skabe ny ’fodboldsult’. Efteråret har været langt og hårdt for en flok unge mennesker, som forsøger deres bedste at balancere fodbold, socialt liv, uddannelse osv. Det har jeg gigantisk stor respekt for, og derfor kan jeg også godt leve med, hvis spillerne har plejet deres uddannelse og sociale relationer i ferien. Nu venter en intensiv fodboldtid igen. Og det elsker vi alle sammen heldigvis også.

Vi ser frem til at følge det spændende U19-mandskab, og ønsker dem al mulig held og lykke i foråret!


Nyheder
18.1.22
Anders Mortensen i ny rolle på U19
Anders Mortensen har haft mange forskellige kasketter på i sin tid i AB.
Kalender
24.1.22
AB-Tjønserne
AB - BK FREM
Billedserier
© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd