Facebook

Tjønsere


Historien om Tjønsere

Begrebet "Tjøns" stammer tilbage fra tiden på Nørre Alle, hvor gamle bestyrelsesmedlemmer som Kabel & Svend Spejder, først i 1950'erne startede DOF (Dem Over Fyrre) som var en "klub/gruppe i klubben". Det førte til boldspillet "TJØNS", som nogle mener blev udviklet af Knud Lundberg, der var/er fodbold til to mål, uden streger og med spil bag mål.

Mange år er siden løbet i åen, mange tjønserkampe ditto og spillet har udviklet sig til en livsstil i AB. Tjøns er en passion.
Tjøns handler om leg og kamp i moderat tempo med højt teknisk niveau samt en kommentar til alle med- og modspillere.

AB er verdenskendt i Danmark for begrebet tjøns som nok er det, der ligger til grund for de mange "lukkede hold/grupper" som klubben råder over i dag. Selve "Tjønsergruppen" der rummer mere end 75 mangeårige AB medlemmer der samtidig udgør turneringsholdene, Masters & Grand Old Masters samt indtil sidste år, SuperMasters træner såvel torsdag og lørdag, samt "lukkede hold/grupper" som Poul Hats & Stig Borgens hold der også troligt frekventerer Danmarks smukkeste anlæg både en og to gange om ugen.

Tjek evt. www.ab-tjoensere.dk for at læse mere om "Tjønsergruppen", Master- og Grand Old Masters holdet og dets spillerne, begrebet TJØNS samt gode og mindre gode historier fra et langt liv med TJØNS.
Nyheder
26.11.21
AB præsenterer ny salgskonsulent
Det glæder os at kunne meddele, at AB’s fodboldafdeling har ansat Jonas Bech som...
Kalender
13.12.21
AB-Tjønserne
AB - AB Tårnby
Billedserier
© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd