Tjønsere


Historien om Tjønsere

Begrebet "Tjøns" stammer tilbage fra tiden på Nørre Alle, hvor gamle bestyrelsesmedlemmer som Kabel & Svend Spejder, først i 1950'erne startede DOF (Dem Over Fyrre) som var en "klub/gruppe i klubben". Det førte til boldspillet "TJØNS", som nogle mener blev udviklet af Knud Lundberg, der var/er fodbold til to mål, uden streger og med spil bag mål.

Mange år er siden løbet i åen, mange tjønserkampe ditto og spillet har udviklet sig til en livsstil i AB. Tjøns er en passion.
Tjøns handler om leg og kamp i moderat tempo med højt teknisk niveau samt en kommentar til alle med- og modspillere.

AB er verdenskendt i Danmark for begrebet tjøns som nok er det, der ligger til grund for de mange "lukkede hold/grupper" som klubben råder over i dag. Selve "Tjønsergruppen" der rummer mere end 75 mangeårige AB medlemmer der samtidig udgør turneringsholdene, Masters & Grand Old Masters samt indtil sidste år, SuperMasters træner såvel torsdag og lørdag, samt "lukkede hold/grupper" som Poul Hats & Stig Borgens hold der også troligt frekventerer Danmarks smukkeste anlæg både en og to gange om ugen.

Tjek evt. www.ab-tjoensere.dk for at læse mere om "Tjønsergruppen", Master- og Grand Old Masters holdet og dets spillerne, begrebet TJØNS samt gode og mindre gode historier fra et langt liv med TJØNS.
Nyheder
12.7.18
Vil du spille fodbold efter d. 1. august?
Det håber vi i hvert fald. Men så SKAL du aktivere dit Fodboldpas.
Billedserier
World Cup 70+
World Cup 70+ afholdes i år på Skovdiget 1 i Bagsværd. Her deltager hold fra Danmark, Japan og USA. Der er stor glæde at spore hos de erfarne herrer, selvom der er langt at løbe fra den ene ende til den anden, når 11-mands banerne ikke tages i brug så ofte. Men kammeratskabet og viljen til at vinde er intakt, hvilket man hurtigt kan spore når dommerens fløjte har lydt. Sidste år var AB's tjønserhold en tur i Japan, og på den måde får de besøgt hinanden verden over, mens glæden ved fodbolden deles. De indledende runder blev spillet torsdag, men finalerne afvikles lørdag.
© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd